Blog Surau Sri Melor

Mengenai Surau Al Ihsan, Apt Sri Melor di Ukay Perdana,Ampang

Mengenai Surau Sri Melor 20/05/2009

Surau Sri Melor @ Surau Al Ihsan merupakan surau yang dibina untuk kegunaan penduduk di Apartment Sri Melor pada tahun 2006.

Advertisements
 

21 Responses to “Mengenai Surau Sri Melor”

  1. hisham Says:

    Jazakallah, satu usaha yang baik……………

  2. Zoommje Says:

    Surau Srimelor the BEST mengikut perkembangan teknologi semasa YESSSSSSSSSSSS!

  3. BAHARUDDIN Says:

    MEMANG BAIK SANGAT2TEKNOLOGI, TANPA PENGISIAN PUN GAGAL,IBARAT POKOK TAKBERBUAH,

    • surausrimelor Says:

      Blog nie disediakan sekadar untuk memberi maklumat. pengisian pun bergantung kepada hidayah Allah kepada penduduk Sri Melor.Kalau ketuk pintu setiap rumah penduduk suruh datang surau pun belum tentu semua datang coz at the end of day, hidayah Allah mengatasi semuanya.Alhamdulilah, rasanya En Baharuddin nie tak pernah miss aktiviti kat surau kot? Terima kasih di atas keprihatinan anda.

  4. yusof Says:

    baru canggih surau sri melor
    :):):)

  5. jiran depan Says:

    teruskan usaha dan niat murni anda.,jangan mudah give up dan sentiasa diupdate…moga berjaya

  6. zakirullah Says:

    takbirrrr!!!

  7. AK Says:

    jadi, marilah sama-sama mengimarahkan surau sri melor

  8. ikhlas Says:

    assallamualaikum

    Sekadar menegur tak salah rasa nya, tiada apa cacat nya wed site ni, tapi kalau dimuatkan sejarah dari mula surau sri melur terbina kan lebih menarik, sebagai tambahan aktiviti yang telah dibuat dari tahun 2 sebelumnya,

    KATA2 PEMATA TIADA ULU TIADA PARANG, TIADA DULU TIADA SEKARANG

    WASSALAM

    • surausrimelor Says:

      kalau ada pihak yang bole memberi dokumen2 berkaitan sejarah surau, pihak kami tiada masalah nak publish. tapi sumber mestilah yang muktabar.kalau cerita2 dari mulut nie agak susah la pasal kesahihahn tu tak dapat dibuktikan.terima kasih di atas teguran.

  9. dari REHAL surau Says:

    Surau srimelor sedang berusaha mempertingkatkan pengisian agar para jemaah sentiasa mendapat peluang menambah ilmu dan berkongsi pandangan dan tazkirah… Jika dibandingkan tahun lepas dan tahun sebelumnya… progress pengajian dan pengisian surau srimelor sedang membangun dengan baik… apa yang penting???? KERJASAMA

  10. 9303 Says:

    salam, kepada penduduk sri melor, saya salah sorang penduduk sri melor. saya menyediakan khidmat renew roadtax dan insuran takaful ikhlas siap sampai di depan rumah. apa yang menarik, beli insuran sambil menderma kepada surau. 5% dari primium tuan/puan akan didermakan kepada surau kita. minta maaf seandainya dikira mengambil kesempatan, tetapi sikit sebanyak dapat kita berbakti kepada surau samada dari segi kedatangan mahupun sumbangan tuan/puan terhadap surau kita. 0133783344 – irfan agency

  11. Abu aqil Says:

    Salam,
    Aktiviti surau utk bln julai mana bang?

  12. al-hambra Says:

    salam… andai di hitung tugasan dunia takkan habissss.. tapi kita yang perlu menyusun masa agar urusan kita dengan Allah tidak terlepas begitu sahaja…
    Ayuh… surau agak suram sejak 1-2 minggu ni…

  13. masa Says:

    saya setuju ngan al hambra, jangan risau puasa dah dekat mesti penuh punya,
    terima kasih kerana meningat kan saya, insyaallah

  14. atoqjay Says:

    Ahlan Ya Sahabat dan Salam kenal buat semua pelayar maya blog surau sri melor (aka Surau Al Ehsan) ini.

    Atoq ucap syukur, syabas dan tahniah pada kudrat yg mampu dan berjaya terbitkan blog sebegini, setidak-tidaknya boleh menelurusi sesama penghuni apartmen seri melor khasnya dan populasi UKP umumnya.

    Blog ini juga atoq p’caya akan jadi mekanisme yg baik sebagai medium dakwah, dakyah dan dokumentari dalam memenuhi ikhtiar merapatkan sedikit sebanyak ukwah kita selaku jemaah dan penghuni, memanjangkan maklumat sambil melambai-lambai para ekhwan-ekhwanah seri melor utk sesama menuruti aktiviti dan pembangunan iman, insan dan ibadah yang atoq percaya sedang giat disusun dan atur oleh ajk dan peng-imarah surau al ehsan, seri melor dari masa kesemasa.

    Pernah atoq tanya pada bendahari merangkap ajk surau…. se-purnama lalu akan blog ini dan beliau bersama beberapa insan yang berilmu IT & INTI… menjelaskan bahawa ‘demo sedang dok pecah kepala’ nak terbitkan beberapa program dan info yg dijadikan isian dan akan disiar melalui blog ini kot, katanya.. Semuga Allah SWT memberkati usaha dan ikhtiar mrk dan kelak berhasil mencapai nawaitu yg mulia tersebut.. Insyaallah Taala.

    wa minallah at taufiq..

    Atoqjay – Blok C, #1:02

  15. -saudara baru- Says:

    Jom pakat ramai2 kita gi surau solat jemaah….kalau gaji kita nak lebih tak kan pahala tak nak lebih kottt…..

  16. bara Says:

    Tolong jelas kan mano imam ishak…lama tak nampak dia sakit ke…atau…saya oran dah berumur perasan ado kekurang disitu… …


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s