Blog Surau Sri Melor

Mengenai Surau Al Ihsan, Apt Sri Melor di Ukay Perdana,Ampang

SELAMAT MENYAMBUT AIDIL ADHA 1432 29/10/2011

Filed under: Uncategorized — surausrimelor @ 9:22 am

 

Pengumuman anak bulan Zulhijjah telah dibuat dan tarikh hari raya korban telah ditetapkan pada 6 Novemeber 2011 (Ahad). Pihak Surau Al-Ehsan ingin memaklumkan bahawa tahun ini pihak Surau akan mengendalikan penyembelihan korban sebanyak 2 ekor lembu. Pihak Surau juga akan mengadakan Solat Sunat Aidil Adha di surau Al-Ehsan bermula jam 8.00 pagi. Penyembelihan akan dbuat sebaik selesai solat sunat tersebut. Penduduk adalah dijemput beramai-ramai bersolat di Surau serta mengambil bahagian dalam gotong royong peneyembelihan.

Pihak surau juga akan menyediakan sarapan pagi bagi jemaah yang hadir dan juga mengalu-alukan jika ada jemaah yang ingin menyumbang kueh mueh untuk pagi tersebut.

Bersempena dengan sambutan tersebut, Penduduk adalah dijemput untuk bersama-sama bertakbir selepas Maghrib dan Isya’ pada hari sabtu (5 November) dan jika ada permintaan, takbir dari rumah ke rumah akan diadakan selepas Isya’ hari pada Sabtu, Ahad dan Isnin.

Pihak Surau ingin menghulurkan doa kepada semua Jemaah haji dari Pangsapuri Sri Melor yang kebanyakkan telah berangkat ke Mekah, semoga Allah mempermudahkan perjalanan mereka dan sentiasa dalam kesihatan yang baik untuk mengerjakan ibadah dan mendapat haji yang mabrur.

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA.

Untuk rujukan semua jemaah sila klik lnk di bawah untuk melihat JADUAL KULIAH SURAU BAGI BULAN NOVEMBER

Nov

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s